Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÁ ROLÁDA

5. 4. 2013

Plát vepřové kýty dobře rozklepeme, osolíme a opepříme. Rozpustíme kousek másla, přidáme malou konzervu sterilovaného hrášku bez nálevu, osmahneme, vyklepneme 2 vajíčka, osolíme, opepříme a umícháme. Oloupeme nožičku pikantní klobásy. Na plát masa rozetřeme míchaná vejce, do středu položíme nožičku klobásy, zabalíme.Omotáme nití nebo slabším provázkem. Dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, přidáme kousek másla, pečeme při 200° C.Během pečení poléváme šťávou. Hotovou roládu zbavíme nití a krájíme šikmé plátky. Šťávu vydusíme, přidáme lžíci hladké mouky,osmahneme,zalijeme celou plechovkou sterilovaných žampionů, rozmícháme, provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem.