Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turecká mrkev a se sýrovými lívanečky

7. 3. 2015

500 g mrkve, 80 g másla, 50 g rozinek, sůl, mletý bílý pepř, citrónová šťáva. Očištěnou mrkev nakrájíme nebo nastrouháme, přidáme rozinky, máslo, trochu soli a pepře. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme. Vody musí být tolik, aby po udušení byla mrkev takřka suchá. Hotovou mrkev podle chuti osolíme a okyselíme. 250 g mléka, 2 žloutky, 2 lžíce strouhaného sýra, 10 lžic hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 2 bílků. Mléko, žloutky, mouku, prášek, trošku soli dobře promícháme, přidáme sýr a sníh. Z této hmoty upečeme na lívanečníku malé lívance. Na talíři sypeme sýrem, podáváme s mrkví. Můžeme doplnit přírodně udělaným plátkem vepřového nebo kuřecího masa.