Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paprikové variace dle Terezky

6. 10. 2013

Papriky plněné vejcem a salámem 5 ks vejce 

250 g měkký salám 

3  lžičky hořčice 

8  ks paprika 

500 g lučina (klasická + pažitková)

 

Sůl, pepř

 

Uvaříme si vejce natvrdo, ochladíme a oloupeme. 

Do misky nastrouháme měkký salám a vejce, přidáme lžičku hořčice a vše spojíme lučinou. Používám jednu klasickou a jednu s pažitkou. Kdo chce a potřebuje, může dochutit solí a pepřem. 

Paprikám odkrojíme stopky, vydlabeme a umyjeme. 

Vzniklou směsí plníme papriky, které dáme na hodinu do lednice a pak podáváme s čerstvým pečivem.

 

Papriky plněné rybí pomazánkou

8 ks paprik

2 cibule

500g másla

3x rybičky ve vlastní šťávě (mohou být i v oleji)

Sůl, pepř 

V misce utřeme změklé máslo s cibulí. Přidáme rybičky (část vl. šťávy odlijeme), sůl, pepř a důkladně promícháme. 

Paprikám odkrojíme stopky, vydlabeme a umyjeme. 

Vzniklou směsí plníme papriky, které dáme na hodinu do lednice a pak podáváme s čerstvým pečivem

Zapečené papriky se sýrem

8 paprik

120g eidamu 

100 ementálu

4 rajčata

3 vejce

3 starší rohlíky

Mléko, dle potřeby, sůl, pepř, muškátový květ, olej

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem. Přidáme vejce, eidam a ementál (nakrájené na malé kostičky), přidáme sůl, pepř, muškátový květ, případně petrželku a rajčata (nakrájená na malé kostičky). 

Papriky podélně rozkrojíme, vyčistíme do jádřinců a opláchneme. Naplníme je připravenou směsí a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Mírně podlijeme vodou a pečeme, dokud papriky nezměknou a nezezlátne jejich obsah.