Paprikové variace dle Terezky
Papriky plněné vejcem a salámem 5 ks vejce
250 g měkký salám
3 lžičky hořčice
8 ks paprika
500 g lučina (klasická + pažitková)
Sůl, pepř
Uvaříme si vejce natvrdo, ochladíme a oloupeme.
Do misky nastrouháme měkký salám a vejce, přidáme lžičku hořčice a vše spojíme lučinou. Používám jednu klasickou a jednu s pažitkou. Kdo chce a potřebuje, může dochutit solí a pepřem.
Paprikám odkrojíme stopky, vydlabeme a umyjeme.
Vzniklou směsí plníme papriky, které dáme na hodinu do lednice a pak podáváme s čerstvým pečivem.
Papriky plněné rybí pomazánkou
8 ks paprik
2 cibule
500g másla
3x rybičky ve vlastní šťávě (mohou být i v oleji)
Sůl, pepř
V misce utřeme změklé máslo s cibulí. Přidáme rybičky (část vl. šťávy odlijeme), sůl, pepř a důkladně promícháme.
Paprikám odkrojíme stopky, vydlabeme a umyjeme.
Vzniklou směsí plníme papriky, které dáme na hodinu do lednice a pak podáváme s čerstvým pečivem
Zapečené papriky se sýrem
8 paprik
120g eidamu
100 ementálu
4 rajčata
3 vejce
3 starší rohlíky
Mléko, dle potřeby, sůl, pepř, muškátový květ, olej
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem. Přidáme vejce, eidam a ementál (nakrájené na malé kostičky), přidáme sůl, pepř, muškátový květ, případně petrželku a rajčata (nakrájená na malé kostičky).
Papriky podélně rozkrojíme, vyčistíme do jádřinců a opláchneme. Naplníme je připravenou směsí a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Mírně podlijeme vodou a pečeme, dokud papriky nezměknou a nezezlátne jejich obsah.