Jdi na obsah Jdi na menu
 


MASOVÉ KNEDLÍČKY V RAJSKÉ OMÁČCE SE ŠPAGETAMI

5. 4. 2013

60 Dkg jemně semletého masa- polovina hovězí, polovina vepřové-, hrst strouhaného tvrdého sýra- eidamská cihla, 2 polévkové lžíce- vrchovaté-polohrubé mouky, sůl, pepř, třikrát strouhneme muškátový ořech-NE VÍC, 1 vejce. Prohněteme, utvoříme malé knedlíčky a obalíme je v hladké mouce.Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Do kastrolu dáme 3 Dkg másla,3 Dkg oleje, 1 velkou jemně pokrájenou cibuli, osmahneme, vlijeme 1 velký ostrý kečup, 20 Dkg rajského protlaku, hrnek vody, vsypeme knedlíčky a asi 15 minut povaříme. Podle potřeby naředíme vodou, aby omáčka nebyla příliš hustá. dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou. Podáváme s vařenými špagetami, sypeme strouhaným sýrem.