Jdi na obsah Jdi na menu
 


DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

6. 4. 2013

50 g másla, 100 g cibule, 250 g droždí, 80 g másla, 80 g Ramy nebo Perly s vitamíny, 2 na tvrdo vařená vejce, 1 středně velká sladkokyselá okurka, sůl. Rozpustíme 50 g másla, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.Když začne cibule žloutnout, nadrobíme do ní droždí a neustále mícháme. Droždí se nejprve rozpustí a je třeba ho neustále míchat, až je v kastrolu jednolitá lesklá hmota oddělující se od tuku. Potom vypneme a necháme vychladnout. V misce šlehačem našleháme zbylé máslo s tukem a po troškách přidáváme studené droždí.Pomazánka musí být lehká a kyprá, nikoli tuhá nebo řídká.Je li vzniklá hmota příliš tuhá,přidáváme po lžících horké mléko.(Po studeném by se srazila) Podle chuti osolíme, vmícháme na kostičky nakrájená vejce a okurku.