Jdi na obsah Jdi na menu
 


CELEROVÝ SALÁT

5. 4. 2013

1 velký pevný celer očistíme, nakrájíme na jemné hranolky.Dobře se strouhá na V S krouhači.Vsypeme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat, pokapeme citrónovou šťávou. 4 velká jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme rovněž na nudličky. 1 středně velkou plechovku ananasu scedíme. Ananas nakrájíme, smícháme s jablky a celerem. Doplníme hrstí hrubě posekaných vlašských ořechů.Malý kelímek majolky -100 g- smícháme s 1 malým bílým smetanovým jogurtem-150 g-, polovinou ananasové šťávy, podle chuti 2-3 lžíce moučkového cukru a 2-3 lžíce citrónové šťávy. Jemně osolíme.Všechny ingredience dobře promícháme.Necháme alespoň půl dne proležet v chladu.Zdobíme jádry vlašských ořechů. S pečivem je to výborná lehká večeře.