Jdi na obsah Jdi na menu
 


TVAROHOVÉ KOBLIHY

6. 4. 2013

100g rozinek nasypeme do misky, pokropíme rumem a necháme alespoň hodinu stát. 250g měkkého tvarohu, 250g polohrubé mouky, 3 vejce, 2 lžičky moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 6 polévkových lžic mléka, 3 lžíce rumu. Vše dobře utřeme v hladké těsto, do kterého zamícháme namočené rozinky. Kávovou lžičkou vykrajujeme kousky těsta, které za pomoci druhé lžičky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Ideální je fritovací hrnec. Smažíme po obou stranách do zlatova. Hotové kobližky klademe na ubrousky, aby nebyly zbytečně mastné. Teplé obalujeme v moučkovém cukru. Nedoporučuji dělat kobližky větší, pak je třeba je smažit déle a jsou mastnější.