Jdi na obsah Jdi na menu
 


OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY

5. 4. 2013

1000 g měkkého tvarohu, 700 g hrubé mouky, 4 vejce, 20 lžic mléka, 1,5 kostičky droždí ( kostička o váze 42 g ), sůl. Z vlahého mléka a droždí uděláme kvásek. V míse prohněteme tvaroh, sůl, mouku, vejce a kvásek a necháme vykynout. Pomoučenýma rukama tvoříme knedlíky a ještě chvilku necháme kynout. Vaříme přibližně 13 minut.Po uvaření každý knedlík pomocí dvou vidliček roztrhneme. Tohle těsto je vhodné na větší, pevné ovoce. Je nadýchané a šťavnaté. Z téhle dávky je 24 - 25 knedlíků.

Při zadělávání pozor na hustotu těsta. Vhodnější je tvaroh z kostky než z vaničky. Vzhledem k tomu, že různé tvarohy jsou různě tuhé, je množství mouky pouze přibližné. Těsto nemá být moc tuhé, ale nesmí být  lepivé.