Jdi na obsah Jdi na menu
 


NANUKOVÉ ŘEZY

6. 4. 2013

Ušleháme 4 žloutky, 300g moučkového cukru a 10 pol. lžic horké vody. Vmícháme 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g kokosové moučky, nakonec tuhý sníh ze 4 bílků. Rozetřeme na Herou vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč a při 180°C upečeme do růžova. Z půl litru mléka a 4 polévkových lžic polohrubé mouky uvaříme kaši, přiklopíme a necháme vychladnout. Ušleháme 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru a po lžících přidáváme studenou kaši. Krém namažeme na vychladlou buchtu a polijeme polevou. Ve vodní lázni rozpustíme a umícháme 250 g čokolády na vaření a 100 g másla. Na buchtu lijeme polevu mírně zchladlou.Vaříme-li kaši nebo pudink do krémů, je dobré je vždy hned po uvaření přiklopit. Na povrchu se neutvoří škraloup a krém je po vyšlehání pěkně hladký. I když vařím pudink jako dezert nebo poháry, hned po nalití do příslušných nádob ho přikrývám, takže má jemný povrch, jinak má tuhý škraloup.