Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOKOSOVÉ ŘEZY

6. 4. 2013

7 bílků, 350 g jemného krystalového cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g kokosové moučky. Z bílků ušleháme pevný sníh, za postupného přisypávání cukru. Do ušlehaného sněhu opatrně vmícháme mouku a kokosovou moučku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme do růžova. V kastrůlku ve vodní lázni mícháme 6 lžic vlažného mléka, 7 žloutků a 1 polévkovou lžíci kakaa do zhoustnutí.Pozor, abychom krém neuvařili, srazil by se.Utřeme 250 g změklého másla, 2 polévkové lžíce moučkového cukru a postupně přidáváme studenou kaši. Krém natřeme na upečené, vychladlé těsto a polijeme čokoládovou polevou. V kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády na vaření, 60 g másla a 60 g ztuženého tuku. Dobře rozmícháme, chvilku necháme chladnout a tuhnoucí polevu rozetřeme na krém.