Jablíčkové variace od Terezky
Jablka v čokoládě
Jablka
Rybízový, višňový džem
Cukr krupice
Citrónová šťáva
Čokoláda na vaření
Ztužený tuk (Iva)
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, do otvorů dáme džem. Jablka potřeme citronovou šťávou, vložíme do kastrolu (pekáčku) a posypeme cukrem, přidáme trošku vody a pečeme. Jablka necháme vystydnout, rozložíme na dezertní talířek a čokoládovou polevou.
Poleva: ve vodní lázni rozpustíme ztužený tuk a rozlámeme do něj čokoládu.
Moučník z jablek
300g polohrubé mouky
300g cukru krupice
300g strouhaných jablek
80g másla
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Skořice
Utřeme vejce a máslo s cukrem. Postupně přidáváme mouku (smíchanou s kypřícím práškem a jablka (smíchaná s vanilkovým cukrem a skořicí). Vypracované těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme.