Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablíčkové variace od Terezky

6. 10. 2013

Jablka v čokoládě

Jablka

Rybízový, višňový džem         

Cukr krupice

Citrónová šťáva

Čokoláda na vaření

Ztužený tuk (Iva)

 

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, do otvorů dáme džem. Jablka potřeme citronovou šťávou, vložíme do kastrolu (pekáčku) a posypeme cukrem, přidáme trošku vody a pečeme. Jablka necháme vystydnout, rozložíme na dezertní talířek a čokoládovou polevou. 

Poleva: ve vodní lázni rozpustíme ztužený tuk a rozlámeme do něj čokoládu.

 

Moučník z jablek

300g polohrubé mouky

300g cukru krupice

300g strouhaných jablek

80g másla

2 vejce

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

Skořice

 

Utřeme vejce a máslo s cukrem. Postupně přidáváme mouku (smíchanou s kypřícím práškem a jablka (smíchaná s vanilkovým cukrem a skořicí). Vypracované těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme.