Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANANASOVÉ ŘEZY

6. 4. 2013

Ušleháme 4 žloutky, 20 dkg moučkového cukru, 6 lžic horké vody a 6 lžic oleje. Vmícháme 20 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1vanilkový cukr, nakonec sníh z bílků. Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a při 180°C upečeme.

3 celá vejce, 12 dkg pískového cukru a 1 vanilkový cukr vaříme ve vodní lázni, až je z toho hustý krém. Pozor,trvá to dlouho a je třeba dávat pozor, abychom krém zcela neuvařili, srazil by se. Přiklopíme a necháme vychladnout. Utřeme 25 dkg změklého másla a po lžících přidáváme studenou kaši. Dobře vyšleháme a nakonec přidáme trochu rumu. Piškot namažeme krémem, poklademe na kousky nakrájeným kompotovaným ananasem a pokropíme čokoládovou polevou. Ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády na vaření, 25 g másla a 25 g ztuženého tuku.